torsdag, desember 18, 2008

bakst!

idag har jeg bakt og bakt... og bakt! først satte jeg en deig til hasselnøttknytter, og når jeg først var igang så satte jeg like godt en deig til mandelsnurrer også, så fikk jeg brukt opp gjærpakka. mens mandelsnurrdeigen heva bakte jeg ut knyttene, og mens knyttene stekte bakte jeg ut mandelsnurrene. og siden ovnen allerede var varm, lagde jeg likegodt en havreskorpedeig også, som jeg bakte ut mens mandelsnurrene stekte. så lagde jeg en kjøttdeiggrateng mens havreskorpene stekte, og stekte gratengen mens jeg skjærte de stekte havreskorpene i fine avlange biter. når gratengen var klar satte jeg havreskorpene inn igjen og slo av ovnen, også fikk de tørke på ettervarmen. og innimellom alt det her stappa jeg smokker hit og dit og sang og gaula for å få barna til å forstå at jaaada, mamma baker og er litt opptatt så bare ta det med ro, og neeeida, det er ingen vits i å grine, alt går så bra!

så kommer mannen hjem fra jobb og ser alt det nybakte som ligger radet opp på benken og sier glad: oj, har du baka!!? og rett etterpå: så, hva har dere gjort idag da?
HÆ? som om det å bake alt det der bare tar fem minutter og så, tja, hva skal vi finne på nå da tro?
(ps: har ingen bilder å legge ut, for jeg rakk å vaske opp og rydde bort og pakke ned i poser og fryse inn og spise opp før jeg kom så langt.)

2 kommentarer:

  1. åhoi! av og til tar du litt av trur eg... ;) jaja, kvifor ikkje bli ferdig med alt på ein gang? slappe av kan ein gjera ein annen gang!

    SvarSlett
  2. Skal sei.. er virkelig imponert! Håper jeg også får litt av den energien når vi får barn i hus :)

    SvarSlett