fredag, januar 02, 2009

litt av en dag

altså, det er topp å være tvillingmamma, det er en enorm velsignelse, og ungene er herlige! men det er vel lov å si at det er litt slitsomt også, innimellom? som når ungene på morgenen har ny bleie og rene klær og er nyamma og burde være superfornøyd og ligge pent og le for seg selv en stund sånn at mor i huset også kan få på seg litt klær og i seg litt mat.. men nei! vræl!! forsøker holde nummer en litt mens jeg klapper nummer to snilt på kinnet, nummer en blir fornøyd, nummer to vræler, tar opp nummer to også, begge blir stille, forsøker legge ned igjen. vrææl!! setter dem i hver sin babysitter, begge fornøyd, topp! ut på badet og gjør meg klar for en dusj. vræl! hmm.. stapper i smokk her og smokk der, ut på badet igjen. vræl! nye smokker, ingen vits i å tenke på dusj, rekker å få på meg klær, vræl! tar opp begge og legger dem på sofaen, ut på badet igjen, vasker meg i ansiktet og fikser håret, vræl! tar opp begge og sitter litt med dem, den ene roer seg helt, den andre sovner nesten. forsøker å legge ned forsiktig. vræl! opp igjen. irriterende at alt lesbart ligger for langt unna, får sitte og forsøke slappe av selv om magen skriker etter frokost. begge to sovner, legger dem ned, begge fortsatt rolige. topp! finner fram litt frokost. begynner å spise. nummer en våkner, stapper i en smokk. sovner igjen. nummer to våkner, smokk der også, sovner igjen. mor spiser frokost. mor leser andakt. mor puster ut. tenkte egentlig ut og gå med vognen, men tida har gått, så snart er det dags for ny amming, kan like gjerne vente til etter det...
hoh! dette var min morgen.. når jeg endelig kom meg ut med vognen var det biiitende kaldt, men jeg orka ikke snu for å få på meg mer klær. gikk en runde ned til sjukhuset og leverte en bok, om butikken og kjøpte litt melk, og så hjem. tjue minutter senere kom andersen hjem fra jobb. det var alt jeg rakk på hele hans arbeidsdag. snakk om effektiv jobbing, eh.. og jeg som trodde at det måtte være kjedelig og lite å gjøre når man bare går hjemme med unger..


må bare ta med en annen morsom episode også (obs! shit-varning!!):

filip og lucas sitter i sine babysitters og begynner å bli sultne men sier ikke ifra så veldig høylytt. mor i huset ser en mistenkelig sennepsfarge rundt lucas' blå bukser: jepp! gutten har shiti til høyre, venstre, nedover og oppover i den fine lånte babysitteren (på tide med en større bleiestørrelse?). mor plukker opp gutten og bærer ut på badet mens shit drypper i en fin sti etter oss. tapper vann i vasken mens jeg prøver å få klærne av ungen og bodyen over hodet uten å smøre inn hele gutten med sennep. går nesten bra! filip starter hylekor inne i stua. legger ungen i badevannet i vasken og får bort det aller verste, tilbake på stellebordet og handkle over, inn i stua og stapper smokk i munnen på filip. tilbake til lucas, tapper nytt badevann, filip gråter igjen, inn i stua og ny smokk, tilbake på badet, bader hele lucas ren og fin og tuller inn i handkle, filip begynner å bli alvorlig sulten og gråter febrilsk, gir opp smokkprosjektet og henter filip så han får ligge ved siden av på stellebordet, tørker lucas og har på nye klær, filip gråter, lucas gråter, mor ler for hun tenker på stien av shit og den fine sennepsfargede babysitteren. mor ammer guttene som har gått en halvtime over matdags-tiden og som blir veldig lykkelige for litt mat. guttene sovner, mor tørker shit. takk og lov at babysittere kan vaskes!

og andersen kommer hjem fra jobb og hva har mor gjort idag? ja eeh, det var disse timene da, som merkelig nok bare renner ivei.. skjønner ikke åssen andre mammaer rekker så utrolig mye hele tida..

ps: vi har ikke vanlig stellebord altså, har en benk med vegg på tre sider sånn at det er god plass for begge ungene og ingen kan falle ned (enda)!

9 kommentarer:

 1. Härligt att läsa om din vardag Heidi!:) Skönt att ni nu iaf har en babysitter till dom var..:) Du gör det bra du. Får se hur jag själv klarar det, med En bebis.. Får se och lära av dej:)
  Vi ses snart igen, på söndag kommer vi upp till Umeå igen. Kram

  SvarSlett
 2. Hehe, høres både morsomt og strevsomt ut, ja. Må si jeg kjenner meg igjen i noe av det der :) Det vil si, -dusj, hva er det? Og frokost, hmm.. ;) Stå på, både store og små! :)

  SvarSlett
 3. ylva: det skal bli så topp når ungen deres kommer ut! og du kommer til å klare det strålende!!
  rannveig: ja du, jeg tør nesten ikke tenke på åssen du har det, med to små til!!.. hurra for alle hverdagsmammaer!

  SvarSlett
 4. måste säga att jag är imponerad Heidi!! :)
  Men du måste sluta med sån här skräckpropaganda ;)

  SvarSlett
 5. huttemegtu! for nokre dagar! ;) skjønnar at du blir sliten da ja, blei nok glad når andersen kom heim...

  fin ny header forresten og godt nytt år!

  SvarSlett
 6. Hi Heidi

  Godt Nytt År til dere.

  was fun to read, i know what you mean about having no time.. and i only have the one :=)

  One little question i am very curious about - what do you do when you go shopping? I know they have those special shopping carts with the baby seat on, but what do you do if you have two babies?!!

  Hugs Julie xx

  SvarSlett
 7. Senast i helgen frågade kollegorna på jobbet(utan barn....) vad man gör hela dagarna då man "går hemma". Dom skulle ha varit uttråkade för läääänge sen:).
  Du gör det bra HEidi med 2 små!

  SvarSlett
 8. julie: luckily I've got a wonderful husband who can have one or both of them when I go shopping (downtown it's no problem, or if I just need a milk or two, but in the big supermarkets where you need a shopping cart it's worse..) the problems aren't bigger than you make them ;)

  SvarSlett
 9. Heidi! Ingen kan skrive som deg, jeg ler så jeg rister av innestengt latter (hysj, hysj, vekk for all del ikke ungene som endelig sover..!)hahaha!!! Nei, nå gleder jeg meg så til endelig å se dere og de skjønne guttene, de vokser jo så fort! Hører rykter om at dere kanskje kommer i barnedåpen til Niklas, det hadde vært helt toppers!!Stå på!! klem fra elbet

  SvarSlett